Samenwerkingsproject naar aanleiding van 25 jaar Ithaka

//Samenwerkingsproject naar aanleiding van 25 jaar Ithaka

Samenwerkingsproject naar aanleiding van 25 jaar Ithaka

voorbeeld van dans met pasform 2

Theateracademie Oostende werkt ongeveer een jaar rond het verhaal van Odysseus en de thema’s die eruit voortvloeien. We maken kennis met de man van vele listen, Odysseus, zijn vrouw Penelope, zijn zoon Telemachos, mythische figuren zoals sirenes en een aantal Griekse goden. Thema’s die aan bod komen zijn: tijd, onderweg zijn, thuiskomen, dromen, verlangen, verleidingen, kameraadschap, vertrouwen…
Eén zaterdag per maand aangevuld met enkele maandagen gaan we in De Grote Post aan de slag. We houden tussendoor een zomerstop zodat alles wat kan bezinken.
Er wordt beroep gedaan op het eigen lichaam en de eigen verbeelding. We werken met opdrachten en vertrekken daarbij vanuit verschillende disciplines: muziek, beelden, schilderijen, quotes… We improviseren, bewegen, tekenen en bespreken. Kortom expressie op allerlei manieren. Uit dit proces selecteren we de mooiste passages en verbinden ze tot een toonmoment. Op zaterdag 17 november brengen we dit voor de 25 ste verjaardag van Ithaka.

Dit project is een samenwerking met Theateracademie Oostende.

Theateracademie Oostende wordt georganiseerd door Pasform, een vormingsorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en mensen met autisme.
Neem gerust een kijkje op hun website: http://www.pasform.be/info/theateracademie

logo pasform
By |2018-03-26T14:39:32+00:0026 maart 2018|