Ithaka zamelt Kurkjes en dopjes in!

//Ithaka zamelt Kurkjes en dopjes in!

Ithaka zamelt Kurkjes en dopjes in!

Beste…,

We stellen onszelf graag even voor…

Ithaka is een coachingscentrum voor mensen met een (vermoeden) van een beperking in de Kaaistraat in Oostende. We coachen mensen in hun individuele vraag en dit op gebied van werken, vrije tijd en wonen.
Naast de individuele coaching vinden we het ook belangrijk om voldoende momenten samen te hebben door het aanbieden van activiteiten die verbondenheid creëren.
Daarom gaan we voor ons atelier ‘Binnen & Buitenwerk’ steeds op zoek naar werkjes en taken waarbij wij ons steentje kunnen bijdragen aan de maatschappij. Zo hebben we een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de vzw De Vlaspit (www.devlaspit.be). We helpen hen om zoveel mogelijk kurken in te zamelen.

Momenteel organiseren de provincies en beweging.net vele inzamelacties voor kurk. De ingezamelde kurk komt dan in de containerparken terecht. Van daaruit vertrekken de ingezamelde kurken naar De Vlaspit, een maatwerkbedrijf in Scherpenheuvel-Zichem dat mensen met een beperking tewerkstelt. Daar worden de kurken vermaald tot granulaat, een belangrijke grondstof voor duurzaam isolatiemateriaal voor huizen, bekend onder de naam Recycork.

is een netwerk voor kurkrecyclage bestaande uit partners uit de sociale economie en voorzieningen voor personen met een handicap, die samenwerken met gemeenten, intercommunales en bedrijven.

Wij weten dat het leven van de mensen in de horeca redelijk hectisch kan zijn en daarom bieden wij onze diensten aan als ‘kurkophalers’. Willen jullie van onze dienst ‘kurkophaling’ gebruik maken, spreek ons aan en we bekijken samen wanneer er iemand van onze medewerkers de kurken kan komen halen. Het zou voor ons alvast een meerwaarde betekenen en de natuur profiteert mee!

Zijn jullie nieuwsgierig en wil je ons beter leren kennen,  spring dan gerust eens binnen in de Ithakashop of neem contact met ons op.

Met vriendelijke groeten,

Het Ithaka – Team

PS: ook jullie plastiek dopjes krijgen bij ons een tweede leven.
Wij zijn een inzamelpunt voor de dopjesactie voor het Belgisch Centrum van Geleidehonden. Meer info op www.dopjesactie.be.

Download de digitale nieuwsbrief hier.

By |2019-06-17T15:45:04+00:0017 juni 2019|