als stagiair

//als stagiair
als stagiair2018-07-09T15:26:11+00:00
Een stagiaire-coach aan het werk

Stagiair-Coach

Een stage is de mogelijkheid om bij te leren binnen een bepaalde setting. Vzw Ithaka reikt als setting de hand uit naar gemotiveerde stagiairs en biedt hen een leerrijke ervaring aan. Als vzw willen wij stagiairs kansen aanbieden. Zo is er natuurlijk de kans tot werkervaring die stagiairs oplopen tijdens hun begeleide stage. Bovendien krijgen studenten de kans nieuwe mensen te leren kennen en hun netwerk te verruimen.
Ook wij als vzw hebben baat bij een nieuw gezicht binnen onze werking. Een nieuw iemand heeft vaak een nieuwe kijk op de dingen. Op die manier stellen wij steeds onszelf in vraag, wat op zijn beurt leidt tot efficiƫnter werken. Daarnaast komt tijd en ruimte vrij om te werken aan taken waar anders weinig tijd voor over was. De medewerkers zien bovendien graag nieuwe mensen binnen Ithaka. Het is voor hen een kans om kennis te maken met anderen.
Een stage betekent voor ons een oefening in de realiteit. Daarbij ligt de klemtoon op het oefenen. Wie stage volgt bij Ithaka mag dus fouten maken. De stagebegeleider polst aan het begin van de stageperiode welke taken de stagiair liggen en welke zijn persoonlijke interesses en kwaliteiten zijn. Ook wordt de nodige informatie meegegeven over een deelgebied van de werking van Ithaka.

een stagiair medewerker aan het werk.

Stagiair-Medewerker

Vzw Ithaka biedt medewerkers/cliƫnten de mogelijkheid tot stage (vanuit Buso-school). Een stage staat los van een eventuele intake. Het geeft de mogelijkheid aan de medewerker om kennis te maken met en te ervaren of Ithaka een antwoord kan bieden op zijn vragen.
De stageaanvraag van een medewerker wordt voorgelegd op de teamvergadering. De mogelijke data voorgesteld door het team (in functie van de werking), worden daarna voorgelegd aan de stagiair-medewerker, de ouders en de school.
Het systeem van stageperiode kan in overleg ingevuld worden: dit kan 1 dag/week tijdens een periode van 3 maanden of bijvoorbeeld 2 weken fulltime.
Tijdens de stageperiode draait de medewerker mee in de werking van Ithaka. Hij krijgt de kans om van zoveel mogelijk verschillende aspecten van de werking te proeven. De evaluatie van de stage wordt besproken met de stagiair-medewerker, de ouders, de school, de contactpersoon en de verantwoordelijke van Ithaka.

Kennismaking

Deze mogelijkheid is gelijkaardig aan de mogelijkheid tot stage, met dit verschil dat het gaat over mensen die niet op school zitten en dus niet worden begeleid door een school. Het gaat over mensen die op latere leeftijd naar het coachingcentrum willen komen en die bv. doorverwezen worden (dienst begeleid wonen, CM, CAW, thuisbegeleiding). De andere principes zijn dezelfde.

Meer info?

Contacteer Griet Dehamers: 059/51 48 10 of via info@vzw-ithaka.be