Nieuwsberichten – archief

/Nieuwsberichten – archief
Nieuwsberichten – archief2018-07-10T13:09:54+00:00

Infoavond voor kandidaad-residenten voor woonproject De Condor

Oproep info avond voor kandidaat-residenten De Condor.

Wat? De Condor is een appartementencomplex in de Torhoutsesteenweg in Oostende. 14 appartementen, verdeeld over de buitenste blokken, zijn bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme die er zelfstandig wonen. Twee appartementen zijn voorbehouden voor residenten. Omdat één resident verhuist, zoeken we een andere enthousiaste vrijwilliger.

Wie zoeken we? Personen, met een hart voor mensen, die een aanspreekpunt willen zijn. Géén begeleiding op constante of op vaste momenten verplichte aanwezigheid, maar wel (telefonisch) bereikbaar zijn voor vragen en bij dringende of onverwachte situaties.

Wat bieden we? Een gelijkvloers appartement met 1 slaapkamer, koer en autostaanplaats aan een goede prijs. Coaching en uitbreiding van je netwerk.

Interesse? Vrijblijvende info-avond voor kandidaat-residenten op woensdag 18 maart om 19 uur in het vergaderlokaal op de 7de verdieping in de Torhoutsesteenweg 349. Gevolgd door een bezoek aan het appartement. Inschrijven bij Maria Marchand (vzw Ithaka) via 059/51.48.10 of via wonen@vzw-ithaka.be Meer info: www.vzw-ithaka.be

Ithaka voert actie aan de lichttunnel

Foto van de actie aan de lichttunnel

In december voerden enkele cliënten en coaches mee actie tegen de besparingen in de sociale zorgsector. we verzamelden talrijk in de Adolf buylstraat in Oostende. Tijdens de lichtshow van 16u35 voerden we actie en werden pamfletten uit gedeeld.

Meer info hier:

AZ Damiaan Oostende schenkt €4000 voor de Bezaan

Foto van de bewoners en het bestuur van de Bezaan van op de nieuwjaarsreceptie

AZ Damiaan heeft een cheque ter waarde van 4000 euro geschonken aan vzw Bezaan. De Bezaan is een inclusief woonproject voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme in Gistel. Er wonen 8 mensen met een beperking en 2 vrijwillige residenten, die voor hen een aanspreekpunt zijn. Het woonproject is een initiatief van Vzw Ithaka. De Bezaan bestaat intussen 5 jaar. AZ Damiaan organiseerde in december vorig jaar in samenwerking met VIP Fit uit Gistel een spinning ten voordele van de Bezaan. Een hele dag lang konden sportievelingen zich in het zweet werken voor het goede doel. ’s Morgens was er ook een ontbijt. De opbrengst zal gebruikt worden om het gebouw verder te onderhouden en om een groepsweekend naar de Ardennen mee te bekostigen. Deze foto is genomen op de Nieuwjaarsreceptie van Ithaka vzw door Luc Ghyselbrecht. Met dank aan OLV College in de kaaistraat voor het gebruik van de locatie!

Artikel in HLN

Artikel Mijn Gistel.be

Het water staat ons aan de lippen: Reportage Focus

Symbolische actie van Ithaka vzw door water naar de zee te dragen. Zo klagen we de besparingen in de sector aan.

Klik op de foto hieronder voor het filmpje.

Foto begin filmpje