Begeleid Werken

//Begeleid Werken
Begeleid Werken2019-02-11T13:38:58+00:00

Jobfinding

Tijdens een gesprek horen we wat de cliënt allemaal kan en welk soort werk hij/zij graag wil doen. Ook gaan we na wanneer het mogelijk is voor de cliënt om te werken.

We gaan op zoek naar een geschikte werkplek voor de cliënt. Heel vaak zoeken de jobcoach en de cliënt via internet wat er allemaal bestaat. De sollicitatie kan gebeuren door middel van een brief, een telefoontje of door een bezoek aan de werkplek zelf.

Bgeleid werken in rusthuis

Jobanalyse

Als de jobcoach een werkplek heeft gevonden, wordt er samen met de werkbegeleider gezocht naar geschikte taken voor de cliënt. Dit gebeurt tijdens een kennismakingsgesprek waarin nog wat bijkomende info gegeven wordt.

Begleid werk bij de thuiszorg winkel

Jobmatching

Alle gegevens worden samengebracht en er wordt gekeken of de job op maat van de cliënt is. We bekijken met de werkplek op welke momenten de cliënt kan komen werken.

Begeleid werken in een school

Jobcoaching

Tijdens de opstartfase gaat de jobcoach mee naar het werk. Een aantal zaken moeten worden aangeleerd. De begeleiding is aanvankelijk intensief. De intensiteit is natuurlijk ook afhankelijk van persoon tot persoon. Indien nodig wordt een hulpmiddel voorzien of wordt er met foto’s gewerkt. We stellen altijd een proefperiode op, die wordt na 3 maanden geëvalueerd. Na de intensieve opstartfase is de intensiteit van langskomen minder. De jobcoach komt af en toe langs en jaarlijks is er ook een evaluatiegesprek met de cliënt en werkbegeleider.

Meer info?

Contactpersonen Anneleen Rommel, Michèle Palmers, Griet Dehamers, Nick Moerman: 0471/82.58.43 of jobcoach@vzw-ithaka.be
Website Begeleid Werken: www.begeleidwerken.be

Logo van begeleid werken