Woonvragen

//Woonvragen
Woonvragen2018-01-24T11:47:56+00:00

De concentrische cirkelsIthaka is geen woonbegeleidingsdienst, maar kan wel samen met een cliënt en diens netwerk zoeken naar een oplossing rond wonen.

Dat kan gaan over vragen rond warme maaltijden, poetshulp, verzorging, vrije tijd, enzovoort. Ithaka kan daarbij fungeren als toeleider naar bepaalde diensten.
Ithaka gaat ook in overleg met woonbegeleidingsdiensten van cliënten.

Telkens wordt er gewerkt via het model van de concentrische cirkels.

De focus ligt op inclusie en de regie van het eigen leven. Daarom staat de cliënt zelf in de middelste cirkel. Hij of zij bepaalt de richting en doet wat hij/zij zelf kan.

In de tweede cirkel komt het gezin van de cliënt. De derde cirkel staat voor familie, vrienden en informele contacten. Hieronder valt ook de buurt.

De vierde cirkel is de algemene zorg en dienstverlening. Reguliere diensten zoals thuiszorg, poetsdienst en maaltijden aan huis zullen hierbij een belangrijke rol spelen.

De vijfde cirkel bestaat uit de gespecialiseerde zorg zoals bijvoorbeeld thuisbegeleidingsdiensten, woonbegeleiding vanuit het VAPH,…

De verschillenden cirkels zijn complementair aan elkaar. De ondersteuning van de cliënt wordt samengesteld door een mix van mensen en diensten uit de verschillende cirkels.

 

Meer info?

Contactpersoon Liesbet Billiet: 059/51.48.10 of coordinator@vzw-ithaka.be