Home2019-03-25T15:17:19+00:00

Ithaka vzw, coachingcentrum voor mensen met een beperking.

Nieuws

Ithaka voert actie aan de lichttunnel

6 januari 2020|

Foto van de actie aan de lichttunnel

In december voerden enkele cliënten en coaches mee actie tegen de besparingen in de sociale zorgsector. we verzamelden talrijk in de Adolf buylstraat in Oostende. Tijdens de lichtshow van 16u35 voerden we actie en werden pamfletten uit gedeeld.

Meer info hier:

Het water staat ons aan de lippen: Reportage Focus

21 november 2019|

Symbolische actie van Ithaka vzw door water naar de zee te dragen. Zo klagen we de besparingen in de sector aan.

Klik op de foto hieronder voor het filmpje.

Foto begin filmpje

Spinning for life tvv de Bezaan

9 september 2019|

Logo de Warmste week

Wie wil zich een uurtje in het zweet werken ten voordele van de Bezaan? Ben je minder sportief of wil je eerst kracht opdoen? Dan is er ook een heerlijk ontbijt.
Op zondag 8 december organiseert Az Damiaan tussen 8 uur en 17 uur de vierde editie van ‘Spinning for Life’. Dit jaar steunt AZ Damiaan met dit initiatief De Bezaan uit Gistel.
Professionele lesgevers van Vip-Fit geven les op maat van elke deelnemer. Zowel ervaren sportievelingen alsook wie voor de eerste keer wil spinnen, kan deelnemen. Tip: breng water en een handdoek mee.
Doneer (minstens) 10 euro per fiets per uur voor De Bezaan. Uiteraard kan je voor meerdere uren reserveren. Je krijgt een bevestigingsmail van je deelname. Elke deelnemer dient afzonderlijk in te schrijven en je betaalt net voor aanvang van je eerste sessie. Kom dus tijdig!

Word jij bijzonder buur in de Bezaan?

9 september 2019|

oproep residenten
NOG MEER NIEUWS ?

Starten vanuit de vraag, betekent ook coaching op maat.

Alles start vanuit de vraag! Ithaka coacht mensen in hun individuele vragen. Dat is ons vertrekpunt. We zoeken een antwoord op die vragen, zo inclusief mogelijk. We gaan antwoorden zoeken in eerste instantie buiten de vier muren van Ithaka, gewoon in regio Oostende. Dit kunnen vragen/dromen zijn naar werk, vrije tijd, wonen, … We willen mensen ook laten dromen. Wie ben jij? Wat kan jij goed? Wat zijn jouw talenten? Wat is jouw droom? Wat kunnen we vanuit Ithaka voor jou doen zodat je een weekinvulling krijgt die zo sterk mogelijk die droom/vraag benadert. Samen met het netwerk denken we na hoe dit concreet invulling kan krijgen.

Starten vanuit de vraag, betekent ook coaching op maat. Afhankelijk van hoe groot de ondersteuningsnood is kunnen we binnen RTH (rechtstreeks toegankelijke hulp) of NRTH (niet-rechtstreeks toegankelijke hulp) een antwoord bieden.

Het basisidee van de Persoonsvolgende Financiering (PVF) is ook dat je als cliënt zelf kan kiezen hoe je je ondersteuning organiseert. Hierbij is het budget niet langer gekoppeld aan een specifieke dienst of voorziening, maar aan de cliënt als persoon.

Zowel coaching als financiering vertrekt dus vanuit de vraag.

Dromen, Durven, Doen en Delen

dromen durven doen delen