Home2019-03-25T15:17:19+00:00

Ithaka vzw, coachingcentrum voor mensen met een beperking.

Nieuws

Het water staat ons aan de lippen: Reportage Focus

21 november 2019|

Symbolische actie van Ithaka vzw door water naar de zee te dragen. Zo klagen we de besparingen in de sector aan.

Klik op de foto hieronder voor het filmpje.

Foto begin filmpje

Spinning for life tvv de Bezaan

9 september 2019|

Logo de Warmste week

Wie wil zich een uurtje in het zweet werken ten voordele van de Bezaan? Ben je minder sportief of wil je eerst kracht opdoen? Dan is er ook een heerlijk ontbijt.
Op zondag 8 december organiseert Az Damiaan tussen 8 uur en 17 uur de vierde editie van ‘Spinning for Life’. Dit jaar steunt AZ Damiaan met dit initiatief De Bezaan uit Gistel.
Professionele lesgevers van Vip-Fit geven les op maat van elke deelnemer. Zowel ervaren sportievelingen alsook wie voor de eerste keer wil spinnen, kan deelnemen. Tip: breng water en een handdoek mee.
Doneer (minstens) 10 euro per fiets per uur voor De Bezaan. Uiteraard kan je voor meerdere uren reserveren. Je krijgt een bevestigingsmail van je deelname. Elke deelnemer dient afzonderlijk in te schrijven en je betaalt net voor aanvang van je eerste sessie. Kom dus tijdig!

Word jij bijzonder buur in de Bezaan?

9 september 2019|

oproep residenten

Ithaka zamelt Kurkjes en dopjes in!

17 juni 2019|

Beste…,

We stellen onszelf graag even voor…

Ithaka is een coachingscentrum voor mensen met een (vermoeden) van een beperking in de Kaaistraat in Oostende. We coachen mensen in hun individuele vraag en dit op gebied van werken, vrije tijd en wonen.
Naast de individuele coaching vinden we het ook belangrijk om voldoende momenten samen te hebben door het aanbieden van activiteiten die verbondenheid creëren.
Daarom gaan we voor ons atelier ‘Binnen & Buitenwerk’ steeds op zoek naar werkjes en taken waarbij wij ons steentje kunnen bijdragen aan de maatschappij. Zo hebben we een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de vzw De Vlaspit (www.devlaspit.be). We helpen hen om zoveel mogelijk kurken in te zamelen.

Momenteel organiseren de provincies en beweging.net vele inzamelacties voor kurk. De ingezamelde kurk komt dan in de containerparken terecht. Van daaruit vertrekken de ingezamelde kurken naar De Vlaspit, een maatwerkbedrijf in Scherpenheuvel-Zichem dat mensen met een beperking tewerkstelt. Daar worden de kurken vermaald tot granulaat, een belangrijke grondstof voor duurzaam isolatiemateriaal voor huizen, bekend onder de naam Recycork.

is een netwerk voor kurkrecyclage bestaande uit partners uit de sociale economie en voorzieningen voor personen met een handicap, die samenwerken met gemeenten, intercommunales en bedrijven.

Wij weten dat het leven van de mensen in de horeca redelijk hectisch kan zijn en daarom bieden wij onze diensten aan als ‘kurkophalers’. Willen jullie van onze dienst ‘kurkophaling’ gebruik maken, spreek ons aan en we bekijken samen wanneer er iemand van onze medewerkers de kurken kan komen halen. Het zou voor ons alvast een meerwaarde betekenen en de natuur profiteert mee!

Zijn jullie nieuwsgierig en wil je ons beter leren kennen,  spring dan gerust eens binnen in de Ithakashop of neem contact met ons op.

Met vriendelijke groeten,

Het Ithaka – Team

PS: ook jullie plastiek dopjes krijgen bij ons een tweede leven.
Wij zijn een inzamelpunt voor de dopjesactie voor het Belgisch Centrum van Geleidehonden. Meer info op www.dopjesactie.be.

Download de digitale nieuwsbrief hier.

NOG MEER NIEUWS ?

Starten vanuit de vraag, betekent ook coaching op maat.

Alles start vanuit de vraag! Ithaka coacht mensen in hun individuele vragen. Dat is ons vertrekpunt. We zoeken een antwoord op die vragen, zo inclusief mogelijk. We gaan antwoorden zoeken in eerste instantie buiten de vier muren van Ithaka, gewoon in regio Oostende. Dit kunnen vragen/dromen zijn naar werk, vrije tijd, wonen, … We willen mensen ook laten dromen. Wie ben jij? Wat kan jij goed? Wat zijn jouw talenten? Wat is jouw droom? Wat kunnen we vanuit Ithaka voor jou doen zodat je een weekinvulling krijgt die zo sterk mogelijk die droom/vraag benadert. Samen met het netwerk denken we na hoe dit concreet invulling kan krijgen.

Starten vanuit de vraag, betekent ook coaching op maat. Afhankelijk van hoe groot de ondersteuningsnood is kunnen we binnen RTH (rechtstreeks toegankelijke hulp) of NRTH (niet-rechtstreeks toegankelijke hulp) een antwoord bieden.

Het basisidee van de Persoonsvolgende Financiering (PVF) is ook dat je als cliënt zelf kan kiezen hoe je je ondersteuning organiseert. Hierbij is het budget niet langer gekoppeld aan een specifieke dienst of voorziening, maar aan de cliënt als persoon.

Zowel coaching als financiering vertrekt dus vanuit de vraag.

Dromen, Durven, Doen en Delen

dromen durven doen delen