Home2019-03-25T15:17:19+00:00

Ithaka vzw, coachingcentrum voor mensen met een beperking.

Nieuws

Geschenken met een knipoog 😉

8 april 2019|

Op zoek naar een origineel relatiegeschenk? De catalogus van ‘Geschenken met een knipoog’ bestaat alleen maar uit unieke, authentieke geschenken met een verhaal.
Meer info: www.geschenkenmeteenknipoog.be/

Foto Ithaka geschenken met een knipoogKlik hier!

De stem van mensen met een handicap telt mee!

25 maart 2019|

Een vrouw met een handicap die gaat stemmen. Rond dat beeld draait de campagne ‘Ik heb een handicap en ik heb rechten’ van Unia. Unia roept kiezers met een handicap op om tijdens de verkiezingen van 2018 en 2019 zélf te gaan stemmen.

Klik hier voor de campagne!

affiche stemrecht mensen met een handicap unia

Lente actie in IthakaShop

25 maart 2019|

Met het mooie weer van afgelopen dagen begint de lente reeds te kriebelen. Vandaar onze lente-actie in de IthakaShop. De actie loopt van 4 maart tot en met 30 april 2019. Alle vaasjes, kruiken, bloempotten… zijn aan – 50 %.

Affiche lente actie

Paella avond

18 februari 2019|

Om al in een zomerse sfeer te komen! Iedereen welkom: paella-avond tvv Ithaka!

uitnodiging paella avond
NOG MEER NIEUWS ?

Starten vanuit de vraag, betekent ook coaching op maat.

Alles start vanuit de vraag! Ithaka coacht mensen in hun individuele vragen. Dat is ons vertrekpunt. We zoeken een antwoord op die vragen, zo inclusief mogelijk. We gaan antwoorden zoeken in eerste instantie buiten de vier muren van Ithaka, gewoon in regio Oostende. Dit kunnen vragen/dromen zijn naar werk, vrije tijd, wonen, … We willen mensen ook laten dromen. Wie ben jij? Wat kan jij goed? Wat zijn jouw talenten? Wat is jouw droom? Wat kunnen we vanuit Ithaka voor jou doen zodat je een weekinvulling krijgt die zo sterk mogelijk die droom/vraag benadert. Samen met het netwerk denken we na hoe dit concreet invulling kan krijgen.

Starten vanuit de vraag, betekent ook coaching op maat. Afhankelijk van hoe groot de ondersteuningsnood is kunnen we binnen RTH (rechtstreeks toegankelijke hulp) of NRTH (niet-rechtstreeks toegankelijke hulp) een antwoord bieden.

Het basisidee van de Persoonsvolgende Financiering (PVF) is ook dat je als cliënt zelf kan kiezen hoe je je ondersteuning organiseert. Hierbij is het budget niet langer gekoppeld aan een specifieke dienst of voorziening, maar aan de cliënt als persoon.

Zowel coaching als financiering vertrekt dus vanuit de vraag.

Dromen, Durven, Doen en Delen

dromen durven doen delen