Home2019-03-25T15:17:19+00:00

Ithaka vzw, coachingcentrum voor mensen met een beperking.

Nieuws

Oproep resident Condor

6 april 2020|

Bijzondere buur voor De Condor gezocht!

Klik hier om oproep resident te bekijken

Resident Johan vertelt over zijn ervaringen.

(Klik op de foto om het filmpje te bekijken.)

Johan zijn ervaringen als resident video 1 / 4

Johan zijn ervaringen als resident video 1 / 4

Johan zijn ervaringen als resident in de Condor

Johan zijn ervaringen als resident video 2/ 4

Johan zijn ervaringen als resident in de Condor

Johan zijn ervaringen als resident video 3/ 4

Johan zijn ervaringen als resident in de Condor

Johan zijn ervaringen als resident video 4/ 4

Ithaka voert actie aan de lichttunnel

6 januari 2020|

Foto van de actie aan de lichttunnel

In december voerden enkele cliënten en coaches mee actie tegen de besparingen in de sociale zorgsector. we verzamelden talrijk in de Adolf buylstraat in Oostende. Tijdens de lichtshow van 16u35 voerden we actie en werden pamfletten uit gedeeld.

Meer info hier:

AZ Damiaan Oostende schenkt €4000 voor de Bezaan

3 januari 2020|

Foto van de bewoners en het bestuur van de Bezaan van op de nieuwjaarsreceptie

AZ Damiaan heeft een cheque ter waarde van 4000 euro geschonken aan vzw Bezaan. De Bezaan is een inclusief woonproject voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme in Gistel. Er wonen 8 mensen met een beperking en 2 vrijwillige residenten, die voor hen een aanspreekpunt zijn. Het woonproject is een initiatief van Vzw Ithaka. De Bezaan bestaat intussen 5 jaar. AZ Damiaan organiseerde in december vorig jaar in samenwerking met VIP Fit uit Gistel een spinning ten voordele van de Bezaan. Een hele dag lang konden sportievelingen zich in het zweet werken voor het goede doel. ’s Morgens was er ook een ontbijt. De opbrengst zal gebruikt worden om het gebouw verder te onderhouden en om een groepsweekend naar de Ardennen mee te bekostigen. Deze foto is genomen op de Nieuwjaarsreceptie van Ithaka vzw door Luc Ghyselbrecht. Met dank aan OLV College in de kaaistraat voor het gebruik van de locatie!

Artikel in HLN

Artikel Mijn Gistel.be

Het water staat ons aan de lippen: Reportage Focus

21 november 2019|

Symbolische actie van Ithaka vzw door water naar de zee te dragen. Zo klagen we de besparingen in de sector aan.

Klik op de foto hieronder voor het filmpje.

Foto begin filmpje
NOG MEER NIEUWS ?

Starten vanuit de vraag, betekent ook coaching op maat.

Alles start vanuit de vraag! Ithaka coacht mensen in hun individuele vragen. Dat is ons vertrekpunt. We zoeken een antwoord op die vragen, zo inclusief mogelijk. We gaan antwoorden zoeken in eerste instantie buiten de vier muren van Ithaka, gewoon in regio Oostende. Dit kunnen vragen/dromen zijn naar werk, vrije tijd, wonen, … We willen mensen ook laten dromen. Wie ben jij? Wat kan jij goed? Wat zijn jouw talenten? Wat is jouw droom? Wat kunnen we vanuit Ithaka voor jou doen zodat je een weekinvulling krijgt die zo sterk mogelijk die droom/vraag benadert. Samen met het netwerk denken we na hoe dit concreet invulling kan krijgen.

Starten vanuit de vraag, betekent ook coaching op maat. Afhankelijk van hoe groot de ondersteuningsnood is kunnen we binnen RTH (rechtstreeks toegankelijke hulp) of NRTH (niet-rechtstreeks toegankelijke hulp) een antwoord bieden.

Het basisidee van de Persoonsvolgende Financiering (PVF) is ook dat je als cliënt zelf kan kiezen hoe je je ondersteuning organiseert. Hierbij is het budget niet langer gekoppeld aan een specifieke dienst of voorziening, maar aan de cliënt als persoon.

Zowel coaching als financiering vertrekt dus vanuit de vraag.

Dromen, Durven, Doen en Delen

dromen durven doen delen